Helyi foglalkoztatást támogató programot népszerűsít a Kormányhivatal

Helyi foglalkoztatást támogató programot népszerűsít a Kormányhivatal

Üzemlátogatással bővül a TOP roadshow Csongrád megyében

A réteskészítés és a légtechnika világába is betekinthet a nyilvánosság a megyei kormányhivatal TOP foglalkoztatási programokat népszerűsítő rendezvénysorozatának következő állomásain. Közel 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre a TOP programok megvalósítására a megyében, amelyből mintegy 2 800 fő támogatására van lehetőség. Maguk a foglalkoztatók több mint 2,9 milliárd forint támogatásra pályázhatnak 2020 végéig.

Hódmezővásárhely után Kistelekre és Csongrádra látogat a héten a TOP foglalkoztatási programok népszerűsítését szolgáló munkáltatói fórumsorozat. A projekteket megvalósító konzorciumi tagok együttműködésével a megyében élő álláskeresők helyben juthatnak munkához, megtartva ez által a helyi vállalkozások versenyképességét, foglalkoztatási képességét. A pályázati források elsősorban a megyében székhellyel rendelkező munkáltatók számára biztosítanak kedvező feltételeket olyan személyek foglalkoztatásához, akik munkaerő-piaci szempontból kedvezőtlen helyzetben vannak.

A roadshow keretében szervezett üzemlátogatás és az azt követő munkáltatói fórum a TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001 megyei gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködési program (paktum) bemutatása mellett, a helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítását célzó programok keretében elérhető, foglalkoztatást elősegítő támogatási lehetőségekre hívja fel a helyi cégek, vállalkozások figyelmét.

A rendezvények sajtónyilvánosak.

Kistelek 2018. március 21.

Csongrád: 2018. március 22.

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!