TOP foglalkoztatási programokat népszerűsítő rendezvénysorozat

Forrás: ip.csongrad.hu

Az innováció a Larodo sikerének kulcsa

A Csongrád Megyei Kormányhivatal TOP foglalkoztatási programokat népszerűsítő rendezvénysorozatának részeként több településre is ellátogatott dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Farkas Sándor, a térség országgyűlési képvelője. Hódmezővásárhely és Kistelek után a következő állomás Csongrád volt, ahol az ipari parkban működő Larodo Légtechnikai Kft. működésébe nyertek betekintést.

A cég családi vállalkozásként 1989-ben alakult. 25 év után ma is kiválóan működik. A vállalkozást Fagyalné Mészáros Judit ügyvezető szülei alapították, és szerencsés, hogy gyermeke viszi tovább a céget, sikerrel. Csongrádon a légtechnikai elemek gyártása komoly múltra tekint vissza, melynek köszönhetően több helyi cég is erre a területre szakosodott.

– Mindezek ellenére a Larodo-t nem érezzük konkurensnek a helyi cégek mellett – mondta Dr. Jarács János műszaki igazgató, hozzátéve, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolnak a többi vállalkozással, sőt alkalmanként besegítenek egymásnak akár a gyártás, akár a beszerzés folyamatába.

A Larodo Légtechnikai Kft.-nél jelenleg 32 fő foglalkoztatására van lehetőség, közel 2 év alatt ugyanis 20 fővel tudták növelni az alkalmazottak számát. A további fejlesztések érdekében az elmúlt években 450 millió forintos befektetést hajtottak végre. A korábbi 200 millió forintos éves árbevétel pedig az elmúlt év alatt több mint a duplájára emelkedett, 2017-ben 700 millió forintos bevételt könyvelhettek el.

A cég nem áll meg az innovációval, mint elhangzott: A siker titka nemcsak a rugalmas és precíz munkavégzésnek köszönhető, hanem a folyamatos fejlesztéseknek és a modern technikák alkalmazásának.

A vállalkozás idén már 1 milliárd forintos árbevétellel kalkulál, ami igencsak magasnak számít. Farkas Sándor országgyűlési képviselő örömmel vette, hogy a kisvállalkozások is igénybe veszik a helyi foglalkoztatást támogató programot, melynek részeként a Larodonál is dolgozik már alkalmazott.

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!