Tájékoztató a vállalkozások részére, akik megigényelnék a paktum által nyújtott támogatást

Tájékoztató a vállalkozások részére, akik megigényelnék a paktum által nyújtott támogatást

A munkaadók a támogatási igényüket kérelem formájában nyújthatják be az általuk alkalmazni kívánt munkavállaló lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályához.

A Paktum többféle támogatást kínál a vállalkozók számára (pl.: munkabér és a tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó támogatása), akik a foglalkoztatási osztály ügyintézői segítségével könnyen kiválaszthatják a számukra legideálisabbat. A járási hivatal a támogatásról mérlegelési jogkörben dönt.

A kérelem pozitív elbírálása esetén a kérelmezővel a járási hivatal hatósági szerződést köt, melyben részletesen rögzítésre kerülnek a támogatással kapcsolatos jogok és kötelességek, valamint a támogatás elszámolására vonatkozó szabályok.

Fontos, hogy kizárólag a járási hivatal közvetítheti ki a foglalkoztatottat a munkáltatóhoz, továbbá a foglalkoztatást csak a hatósági szerződés megkötését követően lehet megkezdeni. Kiemelendő, hogy a támogatás csak akkor nyújtható a kérelmezőnek, ha a programrésztvevő álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében, teljes munkaidőben, vagy legalább a napi 4 órát elérő részmunkaidőben.

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!