A Foglalkoztatási Paktum legfontosabb céljai

A Foglalkoztatási Paktum legfontosabb céljai

A Foglalkoztatási Paktum elsősorban lehetőséget kínál a helyi vállalkozások számára, hogy a támogatás igénybevételével új dolgozókat tudjanak alkalmazni cégüknél, mindezzel hatékonyabbá téve a munkavégzést és az új fejlesztések kivitelezését.

A Paktum további célja, hogy aktivizálja a munkaerőt és esélyt teremtsen az inaktívak és a hátrányos helyzetű álláskeresők számára is. A program fontosnak tartja továbbá, hogy a térségben enyhítse a szakképzett munkaerő-hiányt és felmérje a vállalkozások munkaerő- és képzési igényeit.

A támogatások ösztönzően hatnak a vállalkozásokra, hogy új munkaerőt alkalmazzanak, így a térségben csökken a meglévő munkanélküliek száma, valamint a szakképzett potenciális munkavállalók sem vándorolnak el. Összességében a Paktum mindkét fél számára előnyökkel jár, hiszen a munkaadók számára új dolgozókat, a munkavállalók számára pedig munkahelyet kínál.

A projekt segíti továbbá az összefogást és a koordinációt is. A Foglalkoztatási Paktum keretében tartott rendezvények, megbeszélések esélyt adnak a térségi szereplők közötti információáramlásnak és véleménycserének is, továbbá erősíti a partnerséget, a problémák felvetését és egyidejűleg annak megoldásának kidolgozását is.

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!