Paktum Partnerségi Fórum Ülés

Paktum Partnerségi Fórum Ülés

2018. szeptember 10-én Szegeden a Belvedere-palotában a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum (azonosító száma: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001) közreműködése által megrendezésre került a Paktum Partnerségi Fórum ülés.

Az előadás témája a munkaerő megtartásra és az állás nélküli emberek létszámának csökkentésére összpontosult, továbbá bepillantást nyerhettünk a fiatalok szemszögéből a jelenlegi munkaerőpiacra is.

Budai László a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályvezetője ismertette a jelenlévőkkel a projekt eddigi állását, valamint tapasztalatairól is beszámolt. Elmondása alapján a szegedi foglalkoztatási osztály sikeresnek könyvelheti el eddigi munkáját a munkaerőhiány csökkentésében. Szerinte, aki rendelkezik a kellő motiváltsággal, azaz „aki képes és akar dolgozni” az el is tud helyezkedni. Továbbiakban beszámolt arról is, hogy a későbbiekben szeretnék támogatni a betanító jellegű képzéseket is, amelyek megfelelnek a munkaerőpiac igényeinek.

Budai László előadását követően Szűcs Petra az ELI-HU Kft-nél dolgozó egyetemista nézőpontjából megtudhattuk, hogy azok a pályakezdő fiatalok, akik megfelelő motiváltsággal rendelkeznek és folyamatosan képzik magukat ugyancsak könnyen el tudnak helyezkedni a munka világában.

A Fórum ülésen előadóként részt vett még Krémer Csaba a PC Trade System Kft. képviseletében. Prezentációjában ismertette a cég fejlődését, hogy 2013-ban még kiskereskedelmi tevékenységet folytattak 13 fő alkalmazásával, majd 2018-ra már 3 jövedelemteremtő üzletággá alakultak 13 féle munkakörrel és 58 fő alkalmazottal. Beszámolójában kitért a problémákra is, mint például minőségi problémák munkaerőfronton, alapvető kompetenciahiányok a pályakezdőknél, sok betöltetlen állás, valamint átlagosan 4-5 hónap betanulási idő kell az új dolgozónak, ami lassító tényezőként merül fel, továbbá a multik versenytársak elszívó hatása is gondot okoz. Krémer Csaba előadása zárásaként a munkaerő megtartásához is adott pár hasznos tanácsot: rugalmas munkavégzés, megfelelő munkaeszközök, fiatalos környezet, belső kommunikáció erősítése, különböző rendezvények programok szervezése.

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!