GINOP-5.1.1-15-2015-00001 ÚT A MUNKAERŐPIACRA

GINOP-5.1.1-15-2015-00001 ÚT A MUNKAERŐPIACRA

2018.11.05-én megrendezésre került a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által szervezett, “Európai Munkáltatói Napok” kampány keretében megvalósuló Munkáltatói Fórum és Állásbörzére.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóját követően a jelenlévők számára bemutatásra került a GINOP 5.1.1. projekt támogatási lehetőségei. A GINOP 5.1.1. célja az álláskeresők foglalkoztathatóságának javítása, amelyet különböző támogatási és képzési lehetőségekkel igyekszik elérni.

A projekt által nyújtott támogatások közül is ismertettek pár lehetőséget, név szerint az alábbiakat: 90 napos „munkakipróbálási” támogatás, melynek mértéke a munkabér és az azt terhelő szociális hozzájárulási adó legfeljebb 100 %-a lehet,

foglalkoztatást elősegítő bértámogatás, valamint bérköltségtámogatás, amely 8+4 hónapra állapítható meg. (A bérköltségtámogatás önálló forma mással nem kombinálható.)

továbbiakban igényelhető még a foglalkoztatni kívánt munkavállaló számára helyközi utazás és lakhatási támogatás is. (A lakhatási támogatás igényléséhez fontos megjegyezni, hogy legalább heti 20 órás munkaidő esetén igényelhető, valamint a munkavégzés helyének legalább 60 km távolságra kell lennie a munkavállaló otthonától továbbá a támogatás ezen formája 12 hónapra szól)

A prezentáció további pontjaként elmondták, hogy a támogatás igénylését a foglalkoztatás előtt kell benyújtani annál a foglalkoztatási osztálynál, ahol a leendő munkavállaló otthona található.

A rendezvény zárásaként Járai Ildikó EURES tanácsadó bemutatta az Európai online állásbörze lehetőségeit, amely segítségül szolgál vállalkozók részére, hogy online felületen is tudjanak informálódni új munkaerő után, abban az esetben, ha cégüknél külföldi munkavállalót szeretnének alkalmazni.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!