GINOP-5.2.1.-14-2015-00001 Munkáltatói Fórum

GINOP-5.2.1.-14-2015-00001 Munkáltatói Fórum

2019. március 11-én a Csongrád Városi Önkormányzat Galéria emeleti tárgyalótermében megrendezésre került a Csongrádi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által szervezett GINOP-5.2.1.-14-2015-00001 Munkáltatói Fórum.

Az előadás két fő témát érintett, elsősorban tájékoztatást kaphattunk Csongrád járás munkaerő-piaci helyzetének javulásáról, másodsorban pedig a nemrég bevezetett e-Papír szolgáltatás használatáról informáltak minket.

A munkaerő-piac állapotáról, valamint az ifjúsági garanciaprogram előrehaladásáról Németh Anna járási hivatalvezető-helyettes és Papp Ágnes GINOP munkatárs tartott beszámolót. Megtudhattuk, hogy az évek előrehaladásával kedvező folyamatok indultak el a munkanélküliség csökkentése terén. Az elmúlt években a regisztrált álláskeresők száma csökkent, feltöltésre kerültek a nyilvántartott álláshelyek is, továbbá különféle támogatások nyújtásával szorgalmazni tudták az álláskeresést.

Az előadók megemlítették, hogy a foglalkoztatási osztályok különféle támogatásokat tudnak nyújtani az álláskeresők illetve munkáltatók számára is. A GINOP-os támogatásokhoz hasonlóan a TOP. 5.1.2   „Foglalkoztatási együttműködések kialakítása  Csongrád megye északi részén” elnevezésű Foglalkoztatási Paktum is segítséget nyújt mind a foglalkoztatók mind az álláskeresők számára. Jelen projekt (Foglalkoztatási Paktum) a vállalkozások munkaerő igényeire reagáló szolgáltatások, programok megvalósítását célozza meg, amelyek révén a hátrányos helyzetű munkanélküliek foglalkoztatása, képzése, mentorálása történik az üres álláshelyek betöltését fókuszba állítva.

Papp Ágnes az ifjúsági garancia program témakörében elmondta, hogy a fiatalok számára a bérköltség támogatáson és a bértámogatáson kívül képzést is nyújtanak, sőt 2018 óta egy mentor is segíti a munkakezdő fiatal felnőttek boldogulását legyen szó önéletrajz írásról vagy munkahelyi konfliktus kezeléséről.

A munkáltatói fórumon ezt követően Budai László foglalkoztatási főosztályvezető ismertette az e- Papír szolgáltatás lényegét, valamint bemutatta annak működését. Az e-Papír szolgáltatás a https://epapir.gov.hu/ oldalon érhető el. Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel. Részletesebb információ az e-Papír használatáról a https://epapir.gov.hu/sugo oldalon található.

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!