Munkáltatói Konferencia Csongrádon

Munkáltatói Konferencia Csongrádon

2019. április 29-én hétfőn a Művelődési Központ és Városi Galéria Konferencia Termében megrendezésre került a csongrádi Paktumiroda által szervezett TOP-5.1.2-15-CS1-2016-00003 kódjelű „Foglalkoztatási együttműködések kialakítása Csongrád megye északi részén” elnevezésű projekt Munkáltatói Konferenciája.

Előadóként részt vett a rendezvényen Bedő Tamás polgármester, Budai László Foglalkoztatási Főosztályvezető, Gyarmati Zoltán a Csongrád megyei Paktumiroda vezetője, Szántai Szilvia projektmenedzser és Bodnár Tamás a Vestfrost Zrt. gazdasági igazgatója.

A Munkáltatói Konferenciát Csongrád város polgármestere Bedő Tamás nyitotta meg, ezután összefoglalta a projekt előzményeit, célját, lehetőségeit, majd beszédét követően Budai László bemutatta a foglalkoztatáspolitika helyzetét Csongrád megyében. Előadásában ismertette az álláskeresők helyzetét, a Kormányhivatal 2018-2019 évi foglalkoztatáspolitikai céljait (pl.: a nyilvántartott álláskeresők létszámának csökkentése, a rendelkezésre álló uniós és hazai források hatékony felhasználása), és a Területi Operatív Programok (TOP) bevonási létszámait.

A Csongrád megyei foglalkoztatáspolitika bemutatása után Gyarmati Zoltán a Csongrád megyei  foglalkoztatási paktumról informálta a jelenlévőket. Prezentációjában összefoglalta a projekt lényeges pontjait, és bemutatta a paktumiroda főbb feladatait is.  Ezt követően Szántai Szilvia projektmenedzser tovább bővítette előadása anyagjával az eddig elhangzott adatokat.

A rendezvény zárásaként a Vestfrost Zrt. gazdasági igazgatója Bodnár Tamás beszélt a cég fejlesztéseiről és beruházásairól.

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!