Országos Paktum Konferencia

Országos Paktum Konferencia

2019.06.03 napján megrendezésre került a Pénzügyminisztérium Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság Foglalkoztatási Szolgálat Főosztálya által szervezett „Foglalkoztatási együttműködések tapasztalatai” elnevezésű konferencia a GINOP-5.1.1-15 „Út a munkaerőpiacra” című kiemelt projekt keretében.

A rendezvény Budapesten a Danubius Hotel Flamenco rendezvénytermében került megrendezésre.

A konferencia programja magába foglalta a nemzetközi tapasztalatok bemutatását, a foglalkoztatási paktumok működésének országos tapasztalatait és fenntarthatóságukat, továbbá számos kerekasztal beszélgetés tájékoztatta a közönséget az eddig szerzett ismeretekről és gyakorlati tapasztalatról.

Az első kerekasztal beszélgetés során Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Nógrád és Vas megyei paktumok, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselői informálták a jelenlévőket a megyei paktumok, mint ernyőszervezetek bemutatásáról és a partnerség kiépítéséről. Ezt követően szó esett a beruházásokról, munkahelyteremtésről és szociális gazdaságról Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Zala megyei paktumok nyilatkozatai által, végső soron pedig a munkaerő-tartalék elérése, bevonása, és az inaktívak aktiválása került megvitatásra.

A konferenciát a paktumokat bemutató fotókiállítás kísérte, valamint termékkiállítás keretén belül megismerhettük és megvásárolhattuk egyes szociális vállalkozások produktumait is.

                          

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!