Turisztika és foglalkoztatás napjainkban

Turisztika és foglalkoztatás napjainkban

2020.10.01-én Csongrádon a Művelődési Központ és Városi Galéria földszintjén található Konferencia Teremben megrendezésre került a TOP-5.1.2-15-CS1-2016-00003 kódjelű „Foglalkoztatási együttműködések kialakítása Csongrád megye északi részén” elnevezésű projekt Munkáltatói Konferenciája.

A rendezvény legfőbb témái közé tartoztak: A turisztika helyzete napjainkban Csongrád és Szentes térségében, Egészségturizmus a XXI. században Fejlesztések és digitalizáció, Az új turizmus technológiái, Spaticket platform által kínált lehetőségek

Az előadók között szerepeltek: Bedő Tamás Csongrád város polgármestere, Szabó Zoltán Ferenc Szentes város polgármestere, Dr. Ruszinkó Ádám EURO SPA elnök, Raszkovits Dávid Digitális Turizmus Zrt. ügyvezetője, valamint Újszászi Erika a Csongrádi Homokföveny Szociális Szövetkezet ügyvezetője.

A konferencia első felében Bedő Tamás és Szabó Zoltán Ferenc ismertette a jelenlévőkkel Csongrád és Szentes város turisztikai helyzetét különös tekintettel a jelenlegi vírus helyzet hatásaira. Bedő Tamás polgármester előadásában beszámolt a vendégéjszakák és az idegenforgalmi adók 2020-as évi alakulásáról, továbbiakban kitért az újonnan benyújtott pályázatok által kínált fejlesztési lehetőségekre is (pl.: Szabad strand pályázat). Ezt követően Szabó Zoltán Ferenc Szentes város polgármestere is felvázolta fejlesztési ötleteit (pl.: kerékpáros és vízi turizmus fejlesztése, kikötő kialakítása, Sporthotel létrehozása)

A rendezvény második felétől Dr. Ruszinkó Ádám EURO SPA elnöke és Raszkovits Dávid Digitális Turizmus Zrt. ügyvezetője mutatták be prezentációjukban a legkorszerűbb turisztikai lehetőségeket (Spaticket platform, Qr kódos beléptetőrendszer a fürdőkben) valamint a COVID-járvány okozta hatásokat.

Az előadások zárásaként Újszászi Erika a Csongrádi Homokföveny Szociális Szövetkezet ügyvezetője bemutatta az általa vezetett szövetkezetet illetve ismertette a meghívottakkal a szervezet eddig elért eredményeit, mind turisztikai mind foglalkoztatási szempontból.

Amennyiben többet szeretnének még megtudni a rendezvényen elhangzottakról, abban az esetben látogassanak el az alábbi oldalakra:

Szentes Város facebook oldala:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3272339262877146&id=262391497205286

Csongrád tv facebook oldala:

https://www.facebook.com/csongradtv/videos/868717323699965

 

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!