Kókai Kft.

Kókai Kft.

Az 1994-ben alapított Kókai és Társa Bt. – 2011. október 01. napjától Kókai Kft. – történetének első időszakában a lakossági szolgáltatások kielégítésére specializálódott.

Tevékenységének középpontjában a vízellátással, csapadékvíz- és szennyvíz–elvezetéssel valamint a szennyvíz-kezeléssel kapcsolatos műszaki és kivitelezési munkálatok állnak, melyet a berendezések rendszeres karbantartása, javítása és tisztítása, valamint a meghibásodott alkatrészek pótlása egészíti ki.
A szolgáltatásnyújtás komplex értelmezésének és az elmúlt évek fejlesztő munkájának eredményeként az egykori családi vállalkozás mára egy dinamikusan fejlődő, pénzügyileg stabil vállalkozássá nőtte ki magát.

Kihasználva a hazai és külföldi, elsősorban a határ-menti adottságokból adódó piacbővülés lehetőségeit, a társaság mára a szennyvíz- és ivóvíz hálózat építési, szerelési és gépegységek karbantartási szakterületén a vállalati és közületi szféra megbízható szolgáltatójává lett. Valamint részt vesz a csatornafejlesztési programokban, szennyvíztelepek kialakításában, valamint az ipari szennyvizek biológiai tisztításának megvalósításában.

Az elmúlt esztendőkben a cég tevékenységének köre jelentős fejlődésen ment keresztül, köszönhetően a benyújtott uniós pályázat (Efra pályázat) pozitív elbírálásának köszönhetően egy új csarnokkal is bővültünk.

A pályázat kiírása és megvalósítása:

A Kókai Kft. 59.505.425 forint uniós támogatást nyert el a „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című pályázati kiíráson a Dél-Alföldi Operatív Program keretében. A projekt címe „Szivattyúk szereléséhez műhelycsarnok építés a Kókai Kft. részére”, pályázati azonosítója DAOP-1.1.1/DE-13-2014-0006, a Közreműködő Szervezet a DARFÜ – Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.. A 85.007.750 forintos összköltségvetésű, 70 %-os támogatottságú beruházásból nemcsak egy új műhelycsarnokot építettek, hanem új munkahelyeket is létesítenek.

A csongrádi telephelyű Kókai Kft. tevékenységét a vízellátás, csapadékvíz- és szennyvíz-elvezetés/kezelés területéhez kapcsolódó szerelési, kivitelezési munkálatok valamint berendezések karbantartása, javítása és tisztítása képezik. A Kft tevékenysége egyre bővül, amelynek ellátásához szükséges volt új, megfelelő kialakítású és infrastruktúrájú műhelycsarnok létrehozása.

Az új csarnok alapterülete 649,18 m2, építménymagasság 6,8 m. A kialakításnál az energiatakarékosság és a megújuló energiák hasznosítása is fontos szempont volt.  Az épület fűtési energiáját biomassza tüzelésű pellet kazán biztosítja, az elektromos energiát napelem rendszer támogatja jelentős részben. A fejlesztés a szükséges alapinfrastruktúra kialakítását is tartalmazza.
A beruházással 15 fő munkahelyet tudnak megtartani és további 4 újat létrehozni.

A Támogatási Szerződés 2014. szeptember 12-én került aláírásra, a kivitelezési munkák 2014. október 1-én kezdődtek el. 2015. május végére befejeződtek a kiviteli munkálatok, megtörtént az üzemcsarnok műszaki átadás-átvétele. Június 15. a teljes projekt fizikai megvalósításának időpontja.
Mára már az új csarnok ad teret a munkáink teljes körű elvégzéséhez.

Fő tevékenységi körünk:
– szennyvízszivattyúk javítása (víz- szennyvíz-, lépcsős- csőszivattyúk)
– szivattyúk, illetve szivattyú alkatrészek kereskedelme (Kontroll, Flygt, Grundfos, Hidrostal, Pedrollo, Nocchi, Fluid, KSB, Sigma, Wilo, Eco-tipusú szivattyúk, vákuumszivattyúk, membránszivattyúk és keverők)
– átemelő berendezések építése – komplett elektronikai vezérléssel-, felújítása, tisztítása és üzemeltetése,
– szennyvíztelepek üzemeltetése (Conti-Tech Fluid Hungária Kft., Makó)
– friss levegős készülékkel végzett munkák,
– valamint egyéb lakatos ipari javítási munkák kivitelezése
– eszterga- és marógéppel végzett munkák,
– 200 t hidraulikus préselések,

Szállítás és határidők:
1-2 hét közötti javítási idővel szoktuk munkáinkat elvállalni a hibától függően. A szállítást minden esetben a cégünk teljes körűen vállalja (5 db teherautóval, 1,5t darus autóval, targoncával rendelkezünk)

Főbb partnereink:

Conti-Tech Fluid Hungária Kft., Makó
NaturEco Kft., Kecskemét
Medéptech Kft., Csongrád
Héjja Testvérek Kft., Csongrád
Aranysziget Otthon, Csongrád
„Roba-Tisza” Kft., Csongrád
Köviép Kft., Békéscsaba
Acis Complex Kft., Budaörs
Csanytelek Község Önkormányzata
Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum
Csongrád Város Önkormányzata
Szám-Adó Kft., Hódmezővásárhely

Cím: 6640 Csongrád, Zöldkert u. 12/A
Telephely: 6640 Csongrád, Attila u. 73.
Tel./Fax.: 06-63/471-347
Kókai Tamás: 06-30/6255-480
Ügyvezető
Kókai István: 06-30/9858-605
Tanácsadó
E-mail: kistvan52@gmail.com

Honlap: www.kokaikft.hu

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!